Terug naar het overzicht

NVM treedt toe tot EVS-board TEGoVA

Roggeveen is namens de NVM ook toegetreden tot de European Valuation Standard (EVS), board van TEGoVA. De EVS board adviseert onder andere over de indeling, de vertaling en de marketing van de European Valuation Standards. Hiermee geeft NVM verder invulling aan het bijdragen bij het opstellen van de norm waaraan Nederlandse vastgoedtaxateurs moeten voldoen.

Samen met prof. Berkhout voert dhr Roggeveen momenteel onderzoek uit naar de nieuwe EVS en IVS-richtlijnen. Dit resulteert in het voorjaar van 2017 in een nieuwe praktijkhandreiking voor vastgoedtaxaties in Nederland. Deze publicatie is bedoeld voor alle leden van de NVM, maar ook voor taxateurs van bijvoorbeeld de Belastingdienst of leden van andere makelaars- of beroepsorganisaties.

De actieve inhoudelijk bijdrage van de NVM binnen TEGoVA laat zien dat de NVM op het allerhoogste niveau werk maakt van taxeren. Binnen de NVM zijn momenteel 40 taxateurs vertegenwoordigd met een REV-titel, die inzetbaar zijn voor Europese en complexe taxaties.